Residència UIB El Consell Social de la UIB lliura els XI premis d'investigació, curs 2016-17 Tots els alumnes premiats han guanyat una estada gratuïta durant el primer mes del curs a la Residència d’Estudiants

Ahir va tenir lloc el lliurament dels XI premis d'investigació del Consell Social de la UIB, acte que comptà amb la participació del doctor Juan José Montaño, director general de Política Universitària; la senyora Josefina Salord, presidenta del jurat dels premis; el Rector de la UIB, la presidenta del Consell Social i la directora de la Residència, senyora Marta García.

L'objectiu

L'objectiu dels premis d’investigació del Consell Social és difondre la importància dels estudis universitaris entre l’alumnat de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, facilitar la seva incorporació a la UIB, i que serveixin, al mateix temps, com una eina de treball i d’investigació important per a la seva formació.

Els premis tenen quatre categories:

  • Categoria 1. Treballs individuals relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques
  • Categoria 2. Treballs individuals relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura
  • Categoria 3. Treballs col·lectius relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques
  • Categoria 4. Treballs col·lectius relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura

En aquesta onzena edició dels premis, s’han presentat 21 treballs, vint de centres de Mallorca i un d’un centre de Menorca.

Treballs guanyadors:

Categoria 1: Treballs individuals relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques

En aquesta categoria s’han concedit dos premis. Els treballs premiats són els següents:

  • Treball: I si no tots els nens tenen penis ni totes les nenes tenen vulva? Una aproximació als joves trans. Autora: Aida Rosa Domínguez Alarcón. Professor responsable del treball: Xavier Riera Ramis. Centre educatiu: IES Berenguer d’Anoia (Inca)
  • Treball: Contra el «Preferiria no fer-ho». Autor: Joan Deyà Ordinas. Professora responsable del treball: Elena Benito Forteza. Centre educatiu: IES Binissalem

Categoria 2: Treballs individuals relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura

En aquesta categoria s’han concedit dos premis. Els treballs premiats són els següents:

  • Treball: Análisis geométrico de los elementos arquitectónicos en la obra de Gaudí. Autora: Sebastià Nicolau Orell. Professora responsable del treball: Inocente de Marchi. Centre educatiu: IES Son Pacs (Palma) 
  • Treball: Mejora del uso de transporte público mediante una aplicación programada en Python. Autor: José Verdú Díaz. Professora responsable del treball: Inocente de Marchi. Centre educatiu: IES Son Pacs (Palma)

Categoria 3: Treballs col·lectius relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques (màxim tres persones per equip)

En aquesta categoria s’ha concedit un premi. El treball premiat és el següent:

  • Treball: Peça a peça, encaixam!. Autores: Maria del Mar Escanellas Morey, Ainès Horrach Capó, Sílvia Ríos Martín. Professor responsable del treball: Marc Mercadé Serra. Centre educatiu: IES Berenguer d’Anoia (Inca)

Categoria 4: Treballs col·lectius relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura (màxim tres persones per equip)

En aquesta categoria s’ha concedit un premi. El treball premiat és el següent:

  • Treball: Recipeland. What do you have?. Autors: Marco Antonio Hernández Da Silva, José Antonio Jiménez Serrano, Albert Alonso Andreu. Professor responsable del treball: Joan Galmés Riera. Centre educatiu: Es Liceu S. Coop. (Marratxí)

Els premis:

Tots els alumnes premiats són guanyadors d’una matrícula gratuïta del primer curs complet de qualsevol titulació oficial de la UIB per al curs 2017-18, i l’estada gratuïta durant el primer mes d’aquest curs a la Residència d’Estudiants de la UIB, o, en cas de no tenir previst de viure-hi, abonament anual a les instal·lacions esportives de CampusEsport

Cada professor responsable del treball o dels treballs guanyadors, rebrà un val de 300 euros per cada treball premiat, per a l’adquisició de llibres, música, material informàtic o educatiu.  

Data de publicació: 06/07/2017