Residència UIB La Residència d’Estudiants premia amb una estada gratuïta d’un mes als guardonats dels premis del Consell Social, curs 2015-16 Aquests premis estan destinats a alumnes de segon curs de batxillerat i de segon curs de cicles formatius de grau superior

Dimarts dia 21 de juny, va tenir lloc a la sala d'actes de l'Estudi General Lul·lià el lliurament dels premis a càrrec del doctor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior; la senyora Josefina Salord, presidenta del jurat dels premis; el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB; i la senyora Francesca Mas, presidenta del Consell Social de la UIB.

L'objectiu dels premis d'investigació del Consell Social és difondre la importància dels estudis universitaris entre l’alumnat de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, facilitar la seva incorporació a la UIB, i que serveixin, al mateix temps, com una eina de treball i d’investigació important per a la seva formació.

Els premis tenen quatre categories:

 • Categoria 1. Treballs individuals relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques
  • Treball: Aproximació a l’estudi de la Segona República a Campos. Autora: Mercè Adrover Perelló. Centre educatiu: IES Damià Huguet (Campos)
  • Treball: Aproximació al càlcul i estudi de la rendibilitat de l’educació universitària a les Illes Balears. Autor: Joan Antoni Terrassa Bauzà. Centre educatiu: IES Llorenç Garcias i Font (Artà) 
 • Categoria 2. Treballs individuals relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura
  • Treball: Azúcar, ni mucho, ni poco. Autora: Cristina Puente Rotger. Centre educatiu: IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma)
  • Treball: Estudio del efecto del tiempo y la frecuencia de agitación de un cultivo de microalgas en el crecimiento de sus poblaciones. Autor: Nicolae Ciobu. Centre educatiu: IES Son Pacs (Palma)
 • Categoria 3. Treballs col·lectius relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques
  • En aquesta categoria no s’han rebut treballs.
 • Categoria 4. Treballs col·lectius relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura
  • Treball: El futuro en el cielo: Gestión del tráfico de drones en Mallorca. Autors: Ana Belén García Giménez, Mateu Ibáñez Gomila i Guillermo Guasp Martínez. Centre educatiu: IES S’Arenal (Llucmajor)
  • Treball: Laboratori entre fogons. Autores: Neus Cubo Ribas i Aina Torres Covas. Centre educatiu: IES Calvià (Calvià)

Premis 

Tots els alumnes premiats són guanyadors d’una matrícula gratuïta del primer curs complet de qualsevol titulació oficial de la UIB per al curs 2016-17, i l’estada gratuïta durant el primer mes d’aquest curs als estudiants que en el pròxim curs estudiïn a la UIB i s'allotgin al Campus. Cada professor responsable del treball o dels treballs guanyadors, va rebre un val de 300 euros per cada treball premiat, per a l’adquisició de llibres, música, material informàtic o educatiu. 

Data de publicació: 04/04/2016